Till minne av

Här kommer vi att lägga in information om våra älskade djur som inte längre finns kvar här hos oss. Vissa lever vidare i våra hjärtan och vissa har fått flytta någon annanstans  <3.

Åke

 Åke är en brun labrador som är född 1999. Jag, Monica, köpte honom med tanken att tävla honom i bruks men Åke ville annat. Han har alltid varit en ”gammal gubbe”, ända sedan jag fick hem honom som 8-veckors valp. Han tycker mycket hellre om att äta och ligga i soffan och fisa än att jobba. Så fort han får ett kommando tycker han att det blir tråkigt. Åke  kommer ändå alltid att vara mattes älskling.

Åke fick somna in den 17 april 2010 på grund av hjärtsvikt.

Vi kommer alltid att sakna honom.

Sov gott lilla Åke.

Åke påsken 2007

Padje

Eller Paddi som han kallas. Han är en vorsteh som är född 2001. Jag, Monica, följde med och tittade på några vorstehvalpar som var 6 veckor. Jag skulle absolut inte ha någon vorsteh så det var riskfritt, trodde jag, att följa med. Där var det en liten, liten valp som ingen ville ha och som alla andra valpar hade som ”leksak”. Han var det sötaste man kunde se och vips så var det min. Hämtade honom 2 veckor senare.

Han är inte som alla andra hundar utan är väldigt speciell. Tyvärr så är han rädd för väldigt mycket men om han jobbar och är fokuserad på det han gör så ”glömmer” han att vara rädd. Han är också mattes hund men bryr sig inte med vem han är med (som Åke gör).

Med Paddi har jag tränat sök, agility, lydnad och spår med blandat resultat.

Har tävlat  apellsök och blev godkänd men fick inte uppflytt. I lydnad kom vi inte i närheten av att bli godkänd, vi fick 99 poäng tror jag. Spår har vi bara tränat men Paddi tycker inte det är roligt. I agility har vi däremot tävlat en hel del med blandat resultat. Paddi tycker att det är jätteroligt men kan störas av de andra hundarna.

Paddi somnade in den 19 december 2010.

Han fick ett anfall och efter det så stannade hans hjärta att slå.

Vi kommer alltid att minnas honom med glädje .

Paddi hoppar det långa hindret under en agilitytävling.

Här är Paddi där han trivs bäst.


Konrad

Konrad är våran katt. Han är en hittekatt som katthemmet i Töreboda fångat in tillsammans med hans bror Torsten. (Torsten blev tyvärr påkörd sommaren 2007.) Konrad är född 2005. Han gillar att ligga inne och sova. Han gillar också att äta mat.

Konrad har varit borta sedan september -09 och vi antar att han inte kommer att komma tillbaka .

Orvar

Orvar byttes mot Thema’s Ängla-Mi vintern 2014 och hamnade efter några månader hos Alingsås ridklubb.

Orvar är en fjording född 2007. Han är valack och går på lösdrift med vår andra häst Mimir.

Orvar var på fölmönstring innan vi köpte honom och hans kritik lät så här:

”Maskulin, harmonisk med ett vackert huvud, välliggande bog, bra djup och ett långt välformat kors. Välbenad från sidan och korrekt. Lång vägvinnande skritt och en lätt vägvinnande trav med bra hasarbete”. 5×8=40 p

Orvars stamtavla:

                                                        Orvar  
Lyckängs Stjärna 24-03-1080   Alexander Lukas 183
Björkhems Rizzla 3129 Champis 16016 Pyret 1827 Dalar 154

2008 

Orvar har varit på premiering nu i september och han fick en mycket bra bedömning. Domaren tyckte att han absolut skulle sparas som hingst i ett år till och visas som 2-åring.

Orvars kritik:

Typ: Välutvecklad, bra raskaraktär,
Huvud hals bål: Vackert huvud, bra framparti, öppen bål
Extremiteter: Rättställd
Skritt: Taktmässig, ännu kort
Trav: Lätt, kort

Orvar fick 38 poäng: 88877

 2009

Orvar har inte blivit visad nu i år på grund av att det är så långt att köra ner till Vetlanda där fjordhästföreningen har sin årliga hingstpremiering och Orvar inte tycker om att åka transport.

2010

Orvar har blivit tömkörd, longerad och haft ryttare på ryggen. Han kan numera vara ensam i såväl hage som stall och även på promenad. Han har blivit kastrerad. Veterinären har varit här och checkat av hans tänder när han hade problem att tugga pga tandlossning.

2011

I år är det tänkt att Orvar ska bli inriden och inkörd.

Jag har ridit på honom några gånger 2011. Han är mycket tömkörd men ingen inkörning är gjord.

2012

Orvar har inte blivit så mycket aktiverad som tanken var och är rätt så tittig och skvätten när jag har ridit på honom så beslutet togs att han skulle iväg på inridning/tillridning. Han är just nu hos Nilla’s häst- och ridutbildning. Har varit iväg på en tävling, blåbärshoppning 40 cm.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s